huid
Beauty, Health

De beste huidverzorging voor de rijpere huid vinden

Voor mensen met een rijpe huid is het belangrijk een product te kiezen dat een hoge concentratie antioxidanten en hyaluronzuur bevat. Deze twee ingrediënten zijn krachtige huidverzorgingsproducten die helpen de huid te verjongen en de tekenen van veroudering te verminderen. Deze ingrediënten zitten in allerlei huidverzorgingsproducten, ook die bestemd zijn voor de rijpere huid. Lees verder om meer te weten te komen over retinol en hyaluronzuur, en de beste producten voor je huidtype te vinden.

hyaluronzuur

Voor een droge, rijpe huid is hyaluronzuur een wonderdoener. Het maakt fijne lijntjes en rimpels voller en versnelt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid. Tijdens het verouderingsproces kan hyaluronzuur de tekenen van veroudering in feite omkeren in slechts zes tot 12 maanden. Hyaluronzuur komt alleen voor in op recept verkrijgbare producten en moet altijd overdag gebruikt worden om irritatie te voorkomen.

Dit ingrediënt is natuurlijk, waardoor het veilig is voor alle huidtypes. Het kan ook speciale voordelen bieden aan de rijpere huid. Hyaluronzuur is een polysaccharide met een hoog moleculair gewicht dat een cruciale rol speelt in het metabolisme van de lederhuid. Het kan ook helpen de nadelige effecten van andere, sterkere ingrediënten te verminderen. Het is een geweldig ingrediënt om in je huidverzorgingsschema te gebruiken. Hyaluronzuur is veilig en effectief voor alle huidtypes, en kan op verschillende manieren gebruikt worden, onder meer in de vorm van crèmes en lotions.

Er zijn verschillende concentraties hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten, dus je kunt ze het beste uitproberen om te zien welke het beste bij je huidtype past. Hyaluronzuur is op zichzelf veilig, hoewel het uitslag kan veroorzaken als het in combinatie met andere irriterende ingrediënten wordt gebruikt. Hyaluronzuur is over het algemeen veilig te gebruiken op alle huidtypes, al raadt Dolitsky aan eerst een klein gebied te testen.

Een hyaluronzuur crème met retinol gebruiken is geen goed idee als je een huid rond de ogen hebt. Je ogen zijn een kwetsbaar gebied. Een goede oogcrème met hyaluronzuur vermindert wallen en donkere kringen. Het gebruik van een hyaluronzuur crème zal ook de tekenen van veroudering rond de ogen helpen bestrijden.

Het is mogelijk om plaatselijk HA te gebruiken als een vochtinbrengende crème voor je huid. Hyaluronzuur heeft het vermogen om tot 1.000 keer zijn gewicht in water te binden. De hoeveelheid hydratatie die je krijgt hangt echter af van de moleculaire grootte. Grote moleculen binden het meeste water, maar ze dringen niet diep in de huid. Kleinere moleculen kunnen dieper doordringen. Kies een product met een scala van HA molecuulgroottes voor maximale hydratatie.

Retinol

Als je bezorgd bent over het uiterlijk van je huid en fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken kwijt wilt, overweeg dan het gebruik van een retinol huidverzorgingsproduct. Dit krachtige ingrediënt verbetert de teint van de huid door de celvernieuwing te verhogen. Het stimuleert ook de collageenproductie en voorkomt toekomstige rimpels. Behalve om zijn anti-aging eigenschappen staan retinols ook bekend om hun verdraagzaamheid. Hoewel de meeste mensen geen moeite hebben met het gebruik van deze producten, kan retinol je huid gevoeliger maken. Sommige mensen kunnen last krijgen van vervellen, roodheid, of droogheid.

Veel retinolproducten zijn veilig en niet-comedogeen. Dit is de reden waarom je ze op je huid kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over de bijwerkingen. Retinol is veilig voor alle huidtypes, en het kan ook de verschijning van diepe rimpels verminderen. Je kunt retinol huidverzorgingsproducten kiezen die retinol in lagere concentraties bevatten. Je huid wordt er ook gladder en minder vet van.

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk een retinolcrème te vinden die daarvoor geschikt is. De crèmes moeten ceramiden bevatten om de verdraagbaarheid te vergroten. Als je een vette of gevoelige huid hebt, kun je een product met retinol kiezen, maar let op dat je er een kiest die vrij is van parfum. Een crème die vitamine C bevat is ook een goede optie.

Als je je zorgen maakt over retinol, probeer dan eerst een patchtest. Breng elke avond een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op een schone, droge huid voordat je het op je gezicht gebruikt. Wacht ongeveer 20 minuten voordat je een moisturizer op je gezicht aanbrengt nadat je een retinolproduct gebruikt hebt. Breng daarna een vochtinbrengende crème op je gezicht aan en laat die helemaal intrekken. Deze moisturizer helpt je huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen verdere beschadiging.

Een 1% retinol booster kan ook aan je gewone moisturizer toegevoegd worden. Dit verandert je moisturizer in een anti-verouderingscrème. Het bevat twee krachtige rimpelbestrijdende ingrediënten, retinol en hydraterende ceramiden. Gecombineerd voorkomen ze de vorming van rimpels en egaliseren ze je huidskleur. Maar vergeet niet een formule te kiezen die een 1% retinol booster bevat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like