In een notendop is smoky spicy pasta een Italiaans pastagerecht met een rokerige kruidensaus. De rokerige specerijen combineren met spek, room, en parmezaan voor een smaakvolle saus. Een paar extra ingrediënten zijn bietenpasta en komkommernoedels met pittige tahinsaus. Dit gerecht is zeker een publiekstrekker! Als je op zoek bent naar meer pastarecepten, kun je die proberen die ik hierboven noemde!
Geroosterde paprika recept herboren als rokerige pittige pasta
Dit geroosterde paprika recept is herboren als rokerige, pittige pasta! De romige basis vormt een heerlijk contrast met de hitte van de peper, en het werkt prachtig met zowel witte als rode wijn. De Vera Vinho Verde snijdt door de rijke, rokerige smaak, terwijl de Sangiovese de zoete kruidigheid van de peper naar boven haalt.
Rokerige specerijen en spek in wodka saus
Als je van de smaak van gerookt spek houdt, zul je deze hartige versie van een klassiek Italiaans gerecht ook heerlijk vinden. Rokerige specerijen en spek gaan heerlijk samen en voegen een complexe smaaklaag toe aan deze wodkasaus. Je kunt zelfs gemalen rund- of varkensvlees gebruiken in plaats van spek. Rokerige specerijen en spek maken wodkasaus tot een van de populairste gerechten in Italië. En het is gemakkelijk te maken! Volg gewoon de stappen hieronder om te leren hoe je deze heerlijke en eenvoudige saus maakt!
Bieten pasta
Gerookte kruidige bietenpasta is een ongelooflijk smaakvol gerecht. Deze pasta is glutenvrij en graanvrij. Het zal in de smaak vallen bij voedselallergische eters, maar ook bij mensen die van de aardse smaak van bieten houden. En behalve de gezondheidsvoordelen is deze pasta ook een creatieve manier om de biet te gebruiken. In dit recept maak je je favoriete bietenpastagerecht nog lekkerder.
Komkommernoedels met pittige tahinsaus
De combinatie van komkommer en tahini maakt dit gerecht tot een geweldige bron van gezonde vetten en is goed voor huid en gewichtsverlies. Deze noedels worden gemaakt met spiraalvormig gesneden komkommers en een pittige tahini saus, die ze een romige textuur geeft en precies de juiste hoeveelheid pit. Als je moeite hebt met het maken van komkommernoedels, kun je een groenteschiller of spiraalsnijder gebruiken.
Zongedroogde tomatenpasta met shiitake spek
Voor een rijke en romige saus, begin je met een cashewnoten saus. Het zetmeelhoudende water helpt om de vetten te emulgeren en er een romige saus van te maken. Voeg knoflook en zongedroogde tomaten toe en kook ze tot ze zacht zijn. Voeg zongedroogde tomaten, basilicum en rode peper toe. Voeg pasta toe, en schep om. Werk af met spek en kaas, en besprenkel met citroensap.