Als je je afvraagt of avocado-olie goed is om mee te bakken, ben je hier aan het juiste adres. Deze olie heeft enkele van dezelfde eigenschappen als olijfolie, waaronder een hoog rookpunt, neutrale smaak, en hoog vitamine E gehalte. Als je nog steeds niet overtuigd bent, lees dan verder om meer te leren over enkele andere voordelen van deze olie. De gezondheidsvoordelen van avocado olie zijn onder andere hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en eiwitten.
Hoog rookpunt
Het hoogste rookpunt voor bakoliën is de avocado-olie, die 520 graden Fahrenheit heeft. Andere plantaardige oliën met vergelijkbare rookpunten zijn saffloerolie, geraffineerde plantaardige olie, rijstzemelenolie, en ghee. De avocado-olie is echter superieur aan al deze, want ze bevat enkelvoudig onverzadigde vetten, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Als je met hoog vuur kookt, is avocado-olie je beste keus.
Neutrale smaak
Als je het over bakoliën hebt, is het belangrijk dat je de meest neutrale voor je recept kiest. Oliën die geen smaak of geur hebben worden neutraal genoemd. Ze kunnen voor allerlei kooktoepassingen gebruikt worden en beïnvloeden de smaak of textuur van je eten niet. Avocado-olie, bijvoorbeeld, is neutraal en kan gebruikt worden bij bakken, braden en stomen. Door zijn neutrale smaak is het een heerlijke keuze voor het bakken van brood, koekjes, en gebak.
Hoger vitamine E gehalte dan olijfolie
Als je een goed alternatief zoekt voor traditionele boter, probeer dan bij het bakken avocado-olie te vervangen door olijfolie. Beide oliën bevatten heilzame antioxidanten, waaronder vitamine E. Beide zijn geweldige bronnen van enkelvoudig onverzadigde vetten, die gunstig zijn voor het immuunsysteem en het hart. Het verschil in hun vitamine E gehalte kan je verrassen. De olie van betere kwaliteit heeft een hoger vitamine E gehalte en meer antioxidanten.
Voordelen voor de gezondheid
Avocado-olie gebruiken om te bakken heeft een veelheid aan gezondheidsvoordelen. Deze veelzijdige olie is geschikt voor bijna elk kook- of bakwerk. Zijn natuurlijke samenstelling en gebrek aan schadelijke chemicaliën maken hem perfect voor allerlei toepassingen. Hier zijn een paar manieren om avocado-olie bij je baksels te gebruiken. Lees verder om enkele van de vele andere voordelen die deze olie te bieden heeft te ontdekken. Hier lees je hoe. We weten allemaal dat avocado’s boordevol gezonde vetten zitten, maar wist je dat ze ook een aantal gezondheidsvoordelen hebben?
Kostprijs
Het rookpunt van avocado-olie is het hoogste van alle plantaardige oliën. Daardoor is het de gezondste van alle oliën en is het overal verkrijgbaar in je plaatselijke kruidenierswinkel. Je kunt het kopen in flessen van 8.5-ounce, 16.9-ounce, of 33.8-ounce, afhankelijk van hoeveel je van plan bent te gebruiken. Afhankelijk van de soort en de grootte kan de olie overal van $ 4 tot $ 28 per fles kosten.