Als je in Louisiana bent, kun je genieten van het eten van Alligator, dat legaal wild is. Om dit gerecht te bereiden, moet je het alligatorvlees een nacht in karnemelk laten weken. Na het weken moet het zacht en mals zijn. Als je niet zeker weet wat je met de rest van de alligator moet doen, kun je onze Alligator Gumbo Recepten lezen om een idee te krijgen van hoe je dit gerecht kunt bereiden. Lees verder voor meer informatie over het maken van Alligator Gumbo.
Alligator gumbo is legaal wild in Louisiana
In september 1972 begon Louisiana zijn eerste oogstseizoen voor alligators, nadat het een petitie bij de Amerikaanse regering had ingediend om de oogst in bepaalde gebieden toe te staan. Het besluit om het oogsten van alligators toe te staan trok de woede van milieu- en dierenbeschermingsgroepen. Critici vreesden dat het seizoen een ondergrondse markt in alligatorhuiden zou aanmoedigen die het hele jaar door zou bestaan. Tegenwoordig mogen Louisianen echter legaal alligators oogsten voor menselijke consumptie.
De gumbo wordt gemaakt met selderij, paprika, en okra
Alligator gumbo is een Louisiana specialiteit die gemaakt wordt met alligatorworst. Het is een stoofpotachtige bereiding die gemaakt wordt met okra, selderij, paprika, en tomaten. Soms worden er ook kip en worst aan toegevoegd. De roux die in gumbo gebruikt wordt heeft wortels in de Franse kooktechniek. Of het nu traditioneel of modern is, het is een favoriet bij de plaatselijke bevolking.
Het wordt gemaakt met een roux
Hoewel alligator gumbo klinkt als een overheerlijke maaltijd, heeft deze lekkernij uit Louisiana een paar ingrediënten die hem nog interessanter maken. Deze ingrediënten zijn zelfgemaakte bouillon, uien, selderij, groene pepers, en een roux (een mengsel van gelijke delen bloem en vet). De roux wordt samen met de in blokjes gesneden groenten, kruiden en vlees aan het suddermenmengsel toegevoegd, en dan ongeveer 45 minuten laten sudderen tot het vlees mals is. Als je een liefhebber bent van het ‘Nawlins’ thema, is deze gumbo iets voor jou.
Hij wordt gemaakt met sassafras bladeren
Sassafrasbladeren worden traditioneel gebruikt om gumbo in te dikken. Hoewel de bladeren geen direct verband hebben met de kolonisten, voegen ze wel een aardse smaak toe. Hoewel niet alle gumbo recepten vragen om vijzelpoeder, moet het tegen het einde van het koken toegevoegd worden om de smaak naar boven te halen. In het algemeen moet je twee eetlepels vijlpoeder per gallon gumbo gebruiken.
Het wordt geserveerd met bruine rijst
Hoewel gumbo veel diehard regels heeft, is er één die voor alligatorrecepten geldt: het moet lekker zijn! Behalve okra en garnalen is het belangrijkste ingrediënt in dit recept alligator. Hoewel alligators legaal wild zijn in Louisiana, worden ze meestal geoogst voor hun huiden. De staart, die een subtiele smaak bevat die lijkt op wit vlees, kan ook gebruikt worden.